Al patrulea caz de Coronavirus, confirmat în Republica Moldova
Știri

Al patrulea caz de Coronavirus, confirmat în Republica Moldova

Un caz din cele două care erau în proces de confirmare este pozitiv la prezența infecției prin Coronavirus de tip nou. Testul de laborator pentru al doilea caz se află în proces. Despre aceasta a anunțat acum câteva minute ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după prima ședință a Centrului Unic de Comandă.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este vorba despre un tânăr care a revenit recent din Italia. Dintre cele 30 de cazuri suspecte la infecția Coronavirus de tip nou, 28 de rezultate sunt negative, inclusiv rezultatele tuturor copiilor suspecți la COVID-19.

„La ora 16:05 era vorba despre două cazuri care erau în proces de testare în condiții de laborator. Avem rezultatul final în privința unui caz confirmat de infecție Coronavirus. Este vorba despre un tânăr care a revenit din Italia. În privința celuilalt caz vom reveni cu detalii deja mâine. Testele de laborator continuă. La Spitalul „Toma Ciorbă” rămân șase adulți.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii se află șapte persoane – doi adulți și cinci copii. Niciun copil la momentul actual nu este infectat cu Coronavirus de tip nou”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Președintele țării, Igor Dodon, a menționat că toate instituțiile statului sunt pregătite pentru a gestiona această situație. Mâine, ministra Sănătății va organiza o ședință cu toți șefii spitalelor raionale, pentru a vedea care este gradul de pregătire a acestora.

Cele trei persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare stabilă medie. Acestora le este administrat tratamentul necesar. În acest context, ministra a făcut apel către populație să nu discrimineze persoanele care sunt în regim de autoizolare și care au fost în contact cu persoanele infectate de COVID-19, să nu creeze panică și să respecte măsurile de protecție anunțate de autorități.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.