„Agenții economici vizați în scandalul produselor alterate din grădinițe nu vor mai câștiga licitații”
Știri

„Agenții economici vizați în scandalul produselor alterate din grădinițe nu vor mai câștiga licitații”

Agenții economici care au fost implicați în scandalul produselor alterate, livrate în grădinițele din municipiul Chișinău, nu vor mai fi selectați pentru a distribui produse în instituțiile preșcolare. Asigurările vin din partea șefului adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei.

„În lista agenților economici care au câștigat licitațiile nu veți găsi firme bănuite că au fost implicate în trucarea licitațiilor sau livrarea produselor alterate în instituțiile de învățământ”, a precizat Viorica Negrei, în cadrul ședinței Primăriei.

Totuși, Negrei nu poate garanta faptul că unii agenți economici implicați în scandal nu au câștigat licitațiile după ce și-au reorganizat firmele, funcționara menționând că nu este de competența Direcției să verifice acest lucru.

Totodată, șeful adjunct al DGETS susține că, deocamdată, efectuarea licitațiilor de achiziții în aceeași zi și în același loc este imposibilă.

„Există încercarea de a organiza aceste achiziții în incinta Primăriei. Însă, atât timp cât vom avea cinci executori de buget, nu putem asigura achiziționarea alimentelor cu preț unic. Orice agent economic poate să vină cu oferta și prețurile sale”, a adăugat funcționara.

Menționăm că, în luna noiembrie a anului 2016, Centrul Național Anticorupție a publicat o serie de interceptări care demonstrează că în mai multe grădinițe din capitală au fost livrate, cu implicarea funcționarilor publici și prin licitații trucate, fie produse alimentare alterate, fie produse cu termenul expirat. În total, au fost audiate 23 de persoane bănuite, iar 16 au fost reținute. 

Vezi și:

Produse alimentare alterate în grădinițele din Chișinău și licitații trucate. 16 persoane – reținute

Verificări la o grădiniță de la Botanica. Din meniu lipsea carnea, iar fructele și legumele erau prea puține

LISTA grădinițelor din Chișinău în care au fost depistate nereguli, făcută publică

Companiile care livrau produse alterate în școli și grădinițe nu au fost pedepsite și continuă să participe la licitații

De luni, toate grădinițele și școlile din țară vor fi verificate

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.