Agenții economici care au vândut produse alimentare necalitative școlilor și grădinițelor continuă să le livreze
Știri

Agenții economici care au vândut produse alimentare necalitative școlilor și grădinițelor continuă să le livreze

Operatorii economici care au livrat produse alimentare necalitative în școlile și grădinițele din țară continuă să le livreze în instituțiile de învățământ. Este posibil după ce operatorii, inclusiv cei aflați pe lista de interdicție, au creat companii cu alt nume și astfel au stabilit relații contractuale cu instituțiile statului. Anunțul a fost făcut de Agenția Achiziții Publice.

În context, Agenția anunță că este obligatoriu ca autoritățile contractante să stabilească, în cadrul procedurilor de achiziție publică privind achiziționarea produselor alimentare, cerințe privind demonstrarea capacităților și experienței ofertanților pentru cel puțin un an de activitate.

Totodată, urmează a fi respectată condiția imperativă reglementată în pct. 20 din regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1418 din 28.12.2016, care prevede că operatorul economic înscris în Listă sau operatorul economic care are cel puțin un fondator care este sau a fost fondator al unui operatorul economic înscris în Listă nu are dreptul să participe la procedurile de achiziții publice, iar autoritatea contractantă nu le va atribui contracte de achiziții publice”, mai este menționat în comunicatul instituției. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.