Agenția Medicamentului din Moldova a aprobat vaccinarea copiilor de la 12 ani cu serul Pfizer
Știri

Agenția Medicamentului din Moldova a aprobat vaccinarea copiilor de la 12 ani cu serul Pfizer

Sursa foto: fortune.com

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat ieri, 25 octombrie, ca, în prospectul care însoțește serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech, să se regăsească copiii de la 12 ani. În acest context, AMED anunță că dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul produs de Pfizer-BioNTech .

„Modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare, în conformitate cu informația oficială a Organizației Mondiale a Sănătății. Cu referire la vaccinurile Pfizer Comirnaty și Janssen, a fost actualizat profilul de siguranță, precum și lista producătorilor de produs finit și substanță activă. Adițional, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului, și anume al flaconului congelat. În varianta actuală, acesta este de 6 luni, se propune pentru aprobare varianta de 9 luni – o modificare efectuată de Organizația Mondială a Sănătății”, a menționat șefa secției farmacovigilență și studii clinice, Ecaterina Guzinschi, în cadrul ședinței.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale este regulator național în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale și se află în subordinea directă a Guvernului.

One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.