Afacerea unui bărbat din Cantemir - a deschis un teren de joc pentru copii chiar în curtea casei
PreșcolarȘcolar

Afacerea unui bărbat din Cantemir – a deschis un teren de joc pentru copii chiar în curtea casei

În puține sate pot fi găsite terenuri de joc bine amenajate, principalele atracții pentru copii fiind ulițele și dealurile. Veaceslav Chirică din satul Tartaul, raionul Cantemir, a decis să pornească o afacere în această direcție, și anume: să amenajeze în curtea casei un teren de joc cu mai multe atracții pentru copii.

Din start, bărbatul intenționa să amenajeze un teren de joc pentru fiu și nepoțel, care au 4 și, respectiv, 3 ani. Fiica mai mare însă i-a sugerat să transforme acest loc într-o mică afacere.

 Veaceslav a scos banii adunați timp de câțiva ani lucrați în Rusia și s-a apucat de treabă.

„Am decis să fac acest loc pentru fiul și nepotul meu, apoi m-am gândit că aș putea deschide o mică afacere, deoarece doar lucrând pământul nu poți câștiga mult”, ne-a mărturisit Veaceslav.

Într-un spațiu destul de micuț, investițiile au fost destul de mari – circa 2.000 de euro. Din acești bani, Veaceslav a cumpărat o trambulină, un scrânciob, mai multe jucării, a îngrădit terenul și a amenajat un minimagazin.

Chiar dacă a pornit totul ca o afacere, prețurile stabilite sunt mai mult simbolice. De exemplu, pentru 10 minute de sărituri la trambulină prețul este 7 lei.

În timp ce copiii sar pe trambulină, cei mari pot să joace darts cu baloane. Veaceslav ne-a spus că toți cei care decid să joace se aleg cu premii.

Cei mici pot câștiga mașini, pistoale, mingi sau diverse seturi de jucării, iar cei mari – o sticlă de spumant.

Copiii se pot juca și în nisipieră.

Se pot da în scrânciob.

„Curcubeul Vesel” își desfășoară activitatea de circa o lună și jumătate, timp în care Veaceslav spune că afacerea nu i-a adus profit, deoarece foarte puțini copii vin la terenul de joc.

Chiar și așa, bărbatul trebuie să achite lunar fondul social și trimestrial – taxa locală. Asta, deoarece, când a decis să deschidă terenul de joc, a înregistrat oficial o întreprindere individuală. Chiar dacă cheltuielile de întreținere sunt mari, iar veniturile – mici, un singur gând îl motivează să continue afacerea: copiii merită tot ce e mai bun.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.