Afacerea „înfloritoare” a unei tinere mămici. Și-a descoperit pasiunea în concediul de îngrijire a copilului
Bebeluș

Afacerea „înfloritoare” a unei tinere mămici. Și-a descoperit pasiunea în concediul de îngrijire a copilului

Concediul de îngrijire a copilului este perioada când unele mămici descoperă pasiuni noi. Din dorința de a avea un venit suplimentar, unele pasiuni sunt dezvoltate în mici afaceri, care în timp devin profitabile.

Liudmila Apostol-Paraschiv, mamă a două fete, se numără printre miile de mame care au dezvoltat într-o afacere mică o pasiune descoperită în concediul de îngrijire a copilului. În prezent, ea are propriul atelier unde confecționează bijuterii handmade din argilă polimerică, personalizează căni, iar, mai nou, aceasta a început să presteze și servicii de amenajare a sălilor de nunți.

Totul a pornit acum câțiva ani, când Liudmila a aflat că este însărcinată pentru prima dată.

„Sunt o persoană foarte energică și nu pot sta locului nicio secundă. Când am aflat că sunt însărcinată, eram în al nouălea cer de bucurie, dar pentru o secundă m-am blocat și mă gândeam: „Oare ce voi face atâta timp acasă? Va trebui să depind în totalitate de soț? Nu o să pot să-mi cumpăr singurică măcar un ruj?”. Iată atunci și mi-a venit ideea de a crea accesorii handmade”, povestește tânăra mămică.

A ales să confecționeze accesorii din argilă polimerică, deoarece era „obsedată” de cercei și coliere: „Mă gândeam că, dacă mă apuc să fac bijuterii handmade, voi avea zeci de accesorii pentru fiecare ținută”.

Începutul nu a fost atât de greu cum ar părea, mai ales că Liudmila era într-atât de pasionată de ceea ce făcea, încât, atunci când avea un minut liber, începea să confecționeze accesorii.

„Începutul nu a fost greu pentru că făceam ceea ce este mai simplu. Când am făcut primii pași, confecționam cerceluși simpli din mărgele din argilă polimerică”, ne spune meșterița.

Între timp, Liudmila și-a dezvoltat pasiunea și a început să publice pe Facebook filmulețe în care arăta procesul de confecționare a cerceilor sau broșelor – un proces care demonstrează iscusința și dibăcia sa. Acest fapt a ajutat-o pe tânăra mămică să capete și mai multă încredere printre clienți și să atragă alți cumpărători.

Chiar dacă are multe comenzi și este mereu solicitată, Liudmila încearcă să delimiteze lucrul de viața personală.

„Ziua, mă aflu la atelier, unde sunt femeie de afaceri, iar seara mă dedic 100% fetelor mele și soțului. Numai când sunt foarte încărcată, pot să mai lucrez și acasă. Dar, de obicei, nu obișnuiesc să lucrez acasă, deoarece aș vrea ca timpul liber să îl petrec cu bomboanele mele”, a menționat meșterița.

Liudmila are și un sfat pentru tinerele mămici: „Acum sunt atâtea idei, atâtea ocupații, doar trebuie să o găsești anume pe „ea” – cea care o să te liniștească sufletește și o să-ți aducă plăcere. Și, cel mai important, orice ai face trebuie să faci din dragoste”.

Sursa foto: Arhiva personală

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.