Afacere în concediu de maternitate: „Nu aveam nici măcar o mașină de cusut. Am învățat singură, de la zero”
Util pentru părinți

Afacere în concediu de maternitate: „Nu aveam nici măcar o mașină de cusut. Am învățat singură, de la zero”

Sursa foto: Suntparinte.md

A pornit pe drumul antreprenoriatului, fără cursuri de croitorie, fără bani pentru a lansa o afacere, chiar și fără o mașină de cusut, dar a reușit să devină cunoscută datorită lucrărilor sale handmade, care-i încântă și pe cei mici, și pe cei mari.

Alexandrina Chele, mamă a doi copii, și-a făcut studiile în domeniul construcțiilor. De mică, era pasionată de arta handmade. În concediul de maternitate cu primul copil, această pasiune i-a devenit inspirație pentru inițierea unei afaceri. A pornit de la zero, cu multe idei și multe visuri:

„Nu aveam nici măcar o mașină de cusut, nici bani pentru ea, nu aveam studii în domeniul croitoriei, designului sau businessului. Am început singură, de la zero, cu greșeli”, ne povestește ea.

Sursa foto: Alexandrina Chele

Prima ei lucrare a fost o carte senzorială, care i-a adus și prima clientă. A continuat să experimenteze cu diferite stofe și să creeze diferite decorațiuni și jucării. În 2018 a confecționat primul wigwam (cort în formă de căsuță) pentru copiii ei, în ajunul sărbătorilor de iarnă. A fost suficient să publice o fotografie pe internet în care apărea acea căsuță, pentru ca să primească multe mesaje și solicitări din partea părinților.

Acum, brandul „Alexandrina Chele” include peste 100 de modele de wigwamuri, precum și organizatoare, cuburi senzoriale, perne cu jocuri educative, saci-puf, tablouri, jucării, pe care nu le întâlnești în magazine. Alexandrina ne asigură că stofele pe care le folosește sunt calitative și inofensive.

Își dorește ca afacerea ei să treacă granițele Moldovei și să poată exporta produsele. Multe dintre ele sunt admirate deja peste hotare, datorită moldovenilor din diasporă care-i admiră creațiile și fac comenzi. Primește zilnic mesaje de apreciere și fotografii în care picii se ascund în corturile confecționate de ea.

Pentru a efectua comanda, trebuie doar să scrieți un mesaj pe pagina de Facebook „Alexandrina Chele”. Ulterior, veți discuta detaliile despre produs, preț, timpul de așteptare etc. Deocamdată, produsele nu sunt livrate la domiciliu.

De ce să alegeți produsele marca „Alexandrina Chele”?

Tânăra antreprenoare spune că produsele ei sunt create împreună cu clienții, sunt îndreptate spre dorințele și cerințele cumpărătorului, toate lucrările sunt personalizate și asta le face speciale și unice.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.