Admiterea la universitate 2020: Ministerul Educației recomandă ca procedura să aibă loc online
Știri

Admiterea la universitate 2020: Ministerul Educației recomandă ca procedura să aibă loc online

Sursa foto: Agora.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă, pentru admiterea la universitate în acest an, depunerea dosarelor în sistem online, utilizând softuri respective sau instrumente TIC. Astfel, vor fi implicate cât mai puține cadre universitare în procesul de depunere a dosarelor.

Un Ordin în acest sens a fost aprobat de Minister. Prezența fizică pentru depunerea dosarelor va fi acceptată doar în cazul candidaților care nu dispun de mijloacele digitale necesare.

Modalitatea și termenul de desfășurare a probelor de concurs (dacă este cazul) vor fi stabilite conform unui orar, cu accesul etapizat în instituție.

Ministerul va stabili prima etapă de depunere a dosarelor online pentru concursul de admitere 2020, precum și perioada de depunere a dosarelor în original. Punctele medicale universitare sunt îndemnate ca, în caz de necesitate, să organizeze testări medicale ale candidaților la studii, cu respectarea anonimatului.

Cu referire la începerea noului an universitar 2020-2021, fiecare universitate va elabora un plan de restartare a activităților științifico-didactice, cu încurajarea învățării mixte. Pentru studenții internaționali, instituțiile de învățământ superior vor stabili cerințe privind sosirea timpurie și autoizolarea.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.