Activități simple și distractive pentru cei mici, în perioada caldă a anului
Copil micPreșcolar

Activități simple și distractive pentru cei mici, în perioada caldă a anului

Copiii au energie nesecată și sunt mereu în căutare de lucruri interesante care să-i distreze. Vara este perioada când cei mici au posibilitatea să exploreze în lung și-n lat dealurile și văile, să descopere insectele și plantele, să cunoască păsările și animalele. Anume în această perioadă părinții pot organiza o sumedenie de activități în aer liber, care îi vor ajuta pe cei mici să descopere lucruri noi și interesante și să se distreze de minune.

Chiar dacă pentru noi, maturii, unele activități par banale și mult prea simple, pentru copii acestea pot fi destul de atractive și le pot provoca impresii de neuitat.

De aceea, permiteți-le copiilor să exploreze lumea, să se murdărească, să cunoască lucruri noi așa cum ei își doresc.

Iată câteva idei de la SuntMamă:

Descoperiți insectele

Da! Noi adorăm să urmărim insectele. Și e de-a dreptul minunat să vezi cum furnicile își duc în spate hrana de două ori mai mare decât ele sau cum vaca-Domnului se chinuie să treacă peste obstacole. Atunci când suntem afară, copiii noștri caută insecte pe cojile de copaci, printre floricele sau chiar pe asfalt. Aceasta e o activitate extraordinară.

Pe cât e posibil, încercați să vă învățați copiii să aprecieze ieșirile în natură și să se distreze de fiecare dată.

Desenați cu creta pe asfalt

Nu e o activitate ieșită din comun, recunosc, dar e preferata Ceciliei, pasionată de desen. Astfel, de fiecare dată când ieșim afară, avem grijă să luăm cu noi și găletușa cu cretă colorată. Lăsăm pe asfalt adevărate opere de artă, până când le spală prima ploaie.

Jucați-vă cu pietricele

Noi nu ne temem de microbi. De aceea, copiii se joacă cu pietricelele de pe terenul de joc. Pentru a dezvolta motricitatea fină și imaginația, ei le sortează după formă, mărime sau, pur și simplu, le aruncă, apoi iar le adună. Vara trecută, Cecilia umplea căldărușa cu pietricele pe care le răsturna dintr-un loc în altul, iar aceasta era una dintre activitățile sale preferate.

Lăsați copilul să se murdărească

Indiferent că mergem pe terenul de joc, la biserică sau în ospeție, copiii noștri nu se întorc niciodată acasă cu hainele curate. Îmbrăcați în haine noi sau mai vechi, ei întotdeauna cad în genunchi, se târăsc pe jos, se culcă în țărână sau pietricele, se dau pe burtă pe tobogan. Unii îmi fac observație din cauza asta, că nu păstrăm hainele, că se vor îmbolnăvi copiii, că nu mai știu eu ce, dar, atât timp cât copiii mei sunt fericiți, nu mă interesează părerea nimănui! Noi nu ne temem de bacterii și microbi, iar ei niciodată nu au contactat vreo boală din cauza asta.

Citiți mai mult pe SuntMamă.com.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.