„Acțiuni de îmbrâncire, pișcare și lovire la fund la Grădinița nr. 177”. Directoarea instituției a fost demisă
Știri

„Acțiuni de îmbrâncire, pișcare și lovire la fund la Grădinița nr. 177”. Directoarea instituției a fost demisă

Directoarea Grădiniței nr. 177 din Chișinău, Lucia Cazacu, a fost demisă. Ordinul de eliberare din funcție a fost semnat astăzi de primarul interimar, Ruslan Codreanu, după ce raportul Centrului psiho-socio-pedagogic a scos la iveală faptul că, în instituția respectivă, copiii sunt supuși violenței fizice și psihologice. 

„Acțiuni de îmbrâncire, pișcare și lovire la fund de către educatori. Copiii au descris și o modalitate frecventă de pedeapsă – punerea în ungher cu mâinile în sus, izolarea în dormitor fără supravegherea unui adult, impunerea de a ședea la masa copiilor răi, numit etichetat de către educator. Atât în cadrul activităților, cât și la plimbare, copiii percep că educatorii strigă foarte tare”, a menționat Ruslan Codreanu.

Mai mult decât atât, cei de la Centrul psiho-socio-pedagogic au depistat că educatoarele nu le permiteau copiilor puși la ungher să meargă la baie: „Comunicându-i educatorului, acesta îi răspunde „Сри там где стоишь” (Fă acolo unde stai n. red.)”.

Precizăm că subiectul a ajuns în atenția opiniei publice după ce mai mulți părinți au acuzat educatoarele de la Grădinița nr. 177 de violență asupra copiilor din grupa rusă, singura în instituție. În cele din urmă, cele două educatoare și-au dat demisia. Până la identificarea unei soluții, directoarea grădiniței a anunțat că copiii din această grupă vor trebui să stea acasă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.