ACTELE de care aveți nevoie pentru înscrierea copiilor în clasa I. Detalii despre întreaga procedură
PreșcolarȘtiri

ACTELE de care aveți nevoie pentru înscrierea copiilor în clasa I. Detalii despre întreaga procedură

Pe data de 2 aprilie a fost dat startul înscrierilor copiilor în clasa I pentru anul de studii 2018-2019. Toţi copiii din districtul şcolar corespunzător, care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar, sunt înscriși obligatoriu, fără probe de concurs. Copiii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I, dacă instituţia dispune de locuri. În clasele cu profil de arte şi sport, înscrierea are loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului.

ACTELE de care aveți nevoie 

Pentru a-și înscrie copiii la școală, părintele/reprezentantul legal va depune la instituția de învățământ o cerere, la care va anexa fotocopii ale certificatului de naştere al copilului și ale buletinului de identitate al părintelui/reprezentantului legal care confirmă apartenenţa la districtul instituţiei (domiciliul/reşedinţa).

De asemenea, vor fi prezentate fişa medicală perfectată până la data înscrierii în clasa I (Trimitere – extras, formular nr. 0,27/e), 2 fotografii ale copilului (3x4cm), precum și raportul despre dezvoltarea fizică, socioemoţională, cognitivă, a limbajului şi comunicării, dezvoltării capacităţilor şi aptitudinilor de învăţare la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grădinița) sau decizia comisiei raionale/municipale de şcolarizare cu referire la maturitatea şcolară. Pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare, raportul despre dezvoltarea fizică, socioemoţională și cognitivă va fi prezentat până la începutul anului de studii.

Prima etapă de înscriere 

Conform orarului aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în perioada 2 aprilie – 14 iunie va avea loc depunerea și completarea actelor de înscriere a copiilor în clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar.

Până pe data de 18 mai, părinții trebuie să depună și să completeze actele de înscriere în clasa I cu profil pentru copiii din districtul școlar respectiv.

Între 21 și 25 mai vor fi organizate probele de aptitudini specifice profilului pentru copiii din instituțiile cu clase de profil şi vor fi anunţate rezultatele probelor. Pe data de 15 iunie va fi afișat numărul de locuri rămase libere după depunerea actelor, în instituțiile de învățământ și pe site-ul Organului local de specialitate în domeniul învățământului. Tot în această zi vor fi anunțate rezultatele înscrierii copiilor în clasa I, după prima etapă. 

A doua etapă de înscriere

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 18-27 iunie. Părintele/reprezentantul legal va depune și va completa actele de înscriere a copiilor în clasa I din alte districte școlare pe locurile rămase libere, precum și în instituțiile cu clase de profil. În perioada 28 – 29 iunie vor fi organizate probele de aptitudini specifice profilului pentru copiii din alte districte școlare pe locurile libere în clasele de profil şi vor fi anunţate rezultatele probelor. 

În perioada 18-29 iunie va avea loc depunerea și confirmarea (validarea) înscrierii copiilor din districtul școlar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și nu au reușit să fie înscriși în prima etapă. În intervalul 1-23 august vor fi depuse, completate și validate actele de înscriere a copiilor din alte districte școlare pe locurile disponibile.

Pe data de 24 august va fi afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.

Vedeți și:

Condiții noi de înscriere a copiilor în clasa I! Un alt document va fi obligatoriu

Este copilul tău gata de școală?

Cum să alegi școala potrivită pentru copilul tău: Recomandări de la mama Veronica Crețu

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.