Accesul pe terenurile de joc din Chișinău ar putea fi, din nou, interzis
Știri

Accesul pe terenurile de joc din Chișinău ar putea fi, din nou, interzis

Sursa foto: publika.md

Accesul pe terenurile de joc din curțile de blocuri și din spațiile publice ar putea fi restricționat, prin sigilarea cu bandă galbenă de avertizare. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

„Copiii sunt lăsați să se joace pe terenurile de joc, care reprezintă un pericol mare de infectare. Rog părinții să nu permită copiilor accesul. Eu, la fel, am doi copii mici, ieșim în parcuri la plimbare, dar haideți să evităm zonele de joacă pentru copii, precum și aglomerațiile. În continuare le vom dezinfecta, dar riscul rămâne sporit”, a menționat Ion Ceban.

Edilul s-a adresat Comisiei extraordinare municipale de sănătate publică ca să analizeze opțiunile, pe parcursul acestei săptămâni, și să propună recomandări, pentru a interzice accesul pe terenurile de joc.

Suntparinte.md precizează că, potrivit Hotărârii nr. 11 din 15 mai, aflarea persoanelor pe terenuri de joc, pe terenuri sportive și în zone de agrement este interzisă până pe data de 30 iunie. Inițial, zonele de joacă au fost sigilate. Benzile de avertizare au fost ulterior scoase de părinți sau de alte persoane.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.