Accesul părinților va fi interzis în grădinițe, după redeschiderea acestora
PreșcolarȘtiri

Accesul părinților va fi interzis în grădinițe, după redeschiderea acestora

Persoanele străine, inclusiv părinții, nu vor avea acces în grădinițe, după redeschiderea acestora. De asemenea, evenimentele festive vor fi interzise. Sunt două dintre condițiile prevăzute în documentele elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie.

Igor Șarov a menționat că Ministerul a elaborat două documente: Instrucțiunea privind redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie după ridicarea stării de urgență în sănătate publică și Raportul de autoevaluare a instituției privind pregătirea pentru redeschidere.

Documentele au fost deja consultate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și de Agenția Națională de Sănătate Publică și transmise Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În continuare, angajații grădinițelor, părinții și agenții economici vor fi informați cu privire la păstrarea distanței sociale, igiena mâinilor, igiena respiratorie, purtarea măștii de protecție, cunoașterea simptomelor de COVID-19 și a măsurilor de intervenție în cazul suspiciunii/confirmării COVID-19.

Mâine, va avea loc o ședință cu reprezentanții organelor de specialitate locale, în cadrul căreia vor fi prezentate și discutate cele două documente. Vor fi redeschise instituțiile de educație timpurie care vor respecta toate prevederile din actele normative.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.