Știri

A rămas pe drumuri în toiul iernii. Familia a cărei casă a ars recent la Peresecina are nevoie de ajutorul nostru

Postat de decembrie 28, 2018 No Comments

Familia a cărei casă a ars la Peresecina, pe data de 12 decembrie curent, are nevoie de ajutorul nostru. Cei patru membri ai familiei care locuiau acolo au rămas pe drumuri în toiul iernii, în timp ce bunurile agonisite de-o viață au fost mistuite de flăcări în doar jumătate de oră. 

Puteți vedea, în reportajul realizat de PRO TV Chișinău, ce a rămas din casa familiei Blaga din Peresecina.

 

O rudă apropiată a familiei, care ne-a solicitat să-i păstrăm anonimatul, ne-a povestit că toți cei patru membri locuiau în acea casă. Soția proprietarului lucrează în străinătate. Întrucât casa a fost distrusă de flăcări, proprietarul casei, împreună cu fiica, fiul și ginerele, dorm la vecini. Familia care îi găzduiește este formată din șase membri. Mai mult, în prezent, acolo dorm alți trei bărbați, veniți din alt sat, care au decis să ajute familia la reparație. Prin urmare, un spațiu în care se înghesuie 13 persoane.

Victime nu au fost înregistrate, întrucât nimeni nu era acasă în momentul în care s-a produs incendiul. În schimb, dormitorul, bucătăria și mobilierul au fost făcute scrum.

Cei 6.000 de lei pe care i-a oferit Primăria, ca ajutor material, au fost suficienți doar pentru procurarea geamurilor.

Orice contribuție din partea Dvs. este binevenită – produse alimentare (inclusiv pentru hrănirea oamenilor care se implică la reparația casei), haine, mese, scaune, plapume, perne, paturi, electrocasnice, bani etc.

În context, familia Blaga își exprimă recunoștința față de toți oamenii care s-au solidarizat și au contribuit cum au putut – prin ajutor material sau implicare la reparația casei.

Dacă doriți să faceți o donație, sunați la numărul de contact: 078196734 – Maria.

Sursa foto: arhiva familiei 

Lasă un comentariu