A început Săptămâna Europeană a Imunizărilor. Evenimentele ce vor avea loc în țară
Știri

A început Săptămâna Europeană a Imunizărilor. Evenimentele ce vor avea loc în țară

Săptămâna Europeană a Imunizărilor (SEI) a început. Evenimentul se desfășoară anul acesta sub sloganul „Preveniţi. Protejaţi. Imunizaţi”.

În context, vor avea loc diverse flashmoburi, şedinţe informative, cluburi de presă, vor fi distribuite materiale informaţionale în locurile publice din capitală şi centrele raionale și derulate spoturi sociale.

Mai mult, va fi organizată o campanie de informare cu mesajul „Completarea lacunelor în acoperirea vaccinală”.  Scopul campaniei de informare este eliminarea la nivel regional a rujeolei şi rubeolei, iar la nivel de ţară – menţinerea statutului de ţară liberă de poliomielită, inclusiv trecerea de la vaccinul polio oral trivalent (tVPO) la vaccinul polio oral bivalent (bVPO).

De asemenea, cei care doresc să afle mai multe despre condiţiile de depozitare şi transportare a vaccinurilor pot veni la Depozitul Naţional de Vaccinuri  al CNSP, unde se desfășoară „Ziua uşilor deschise”, până la 30 aprilie (str. Gheorghe Asachi, 67 A).

Potrivit Ministerului Sănătății, imunizarea este una dintre cele mai de succes intervenţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi a decesului prematur. În sistemul de sănătate din Republica Moldova au fost atinse succese remarcabile în prevenirea unor boli infecţioase, precum: hepatita virală B, poliomielita, difteria, tetanosul, tusa convulsivă, rujeola, oreionul, rubeola etc.

Săptămâna Europeană a Imunizărilor (SEI) este organizată de Ministerul Sănătăţii, Centrul Naţional de Sănătate Publică, în parteneriat cu Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) şi UNICEF.

Sursa foto: Arhiva UNICEF

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.