A început etapa a doua de înscriere online în clasa I. Cine poate fi înregistrat
ȘcolarȘtiri

A început etapa a doua de înscriere online în clasa I. Cine poate fi înregistrat

Sursa foto: chisinauedu.md

Viitorii școlari din Chișinău, care nu au fost înscriși în clasa I, pot fi înregistrați acum. Cea de-a II-a etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, se va desfășura până pe data de 30 august, ora 17:00, urmând să fie completate locurile rămase disponibile după prima etapă. În total, au rămas disponibile 3.868 de locuri.

Etapa a II-a este valabilă pentru:

  • copiii care urmează să fie înscriși în clasa I cu profil, în alte districte școlare, pe locurile rămase libere;
  • copiii din districtul școlar corespunzător, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși;
  • copiii care urmează să fie înscriși în instituțiile din alte districte școlare, în funcție de locurile rămase disponibile.

Totodată, instituţiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

Pe data de 30 august va fi afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, la avizierul instituției de învățământ (pe site). Ordinul Ministerului, precum și alte detalii le găsiți AICI.

Părinții vor prezenta următoarele documente:

  • cererea de înscriere a copilului, conform modelului;
  • copia buletinului de identitate al părintelui/reprezentantului legal;
  • copia certificatului de naștere al copilului;
  • fișa medicală perfectată până la data înscrierii;
  • 2 fotografii ale copilului (mărimea 3×4 cm);
  • Raportul despre dezvoltarea fizică, socioemoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării, precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare sau decizia comisiei raionale/municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară.

Important! Fișa medicală și Raportul vor putea fi prezentate până la începerea anului de studii.

Menționăm că înscrierea copiilor în clasa I în instituțiile de învățământ din mun. Chișinău are loc prin intermediul platformei online escoala.chisinau.md. Pentru detalii, puteți apela la numărul: (022) 20-16-09. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.