ȘcolarȘtiri

A început etapa a doua de înscriere online în clasa I. Cine poate fi înregistrat

By iunie 22, 2020 No Comments

De astăzi, 22 iunie, ora 8:00, începe cea de-a II-a etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ din întreaga țară. Acțiunea va dura până pe data de 28 august, ora 17:00, urmând să fie completate locurile rămase disponibile după prima etapă. 

Etapa a II-a este valabilă pentru:

  • copiii care urmează să fie înscriși în clasa I cu profil, în alte districte școlare pe locurile rămase libere;
  • copiii din districtul școlar corespunzător, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși;
  • copiii care urmează să fie înscriși în instituțiile din alte districte școlare, în funcție de locurile rămase disponibile.

Totodată, instituţiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

Pe data de 28 august va fi afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, la avizierul instituției de învățământ (pe site).

Ordinul Ministerului, precum și alte detalii le găsiți AICI.

Pe data de 19 iunie a fost ultima zi de recepționare a cererilor de înscriere în prima etapă. Pentru înscrierea în instituțiile de învățământ din mun. Chișinău au fost expediate 8.438 de cereri, dintre care 2.269 au fost înregistrate, 903 – cereri neînregistrate, în așteptare – 179 și cereri de înmatriculare – 1.554.

Documentele în copie (cererea de înscriere a copilului, conform modelului; buletinul de identitate al părintelui/reprezentantului legal; certificatul de naștere al copilului) vor fi expediate în format electronic pe adresa de e-mail a instituției de învățământ sau prezentate pe suport de hârtie.

În acest an, fişa medicală nu va fi obligatorie în ziua depunerii dosarului pentru înscriere. În schimb, la depunerea cererii, părinții vor semna o declarație pe propria răspundere prin care-și asumă obligația de a prezenta formularul până la începerea anului școlar.

Până la începutul anului de studii va putea fi prezentat și Raportul de evaluare a maturității școlare, eliberat la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare). 

Menționăm că înscrierea copiilor în clasa I în instituțiile de învățământ din mun. Chișinău are loc prin intermediul platformei online escoala.chisinau.md. Pentru detalii, puteți apela la numărul: (022) 20-16-09. 

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.