A început admiterea la Heritage, singura şcoală din Moldova care oferă instruire Cambridge
Școlar

A început admiterea la Heritage, singura şcoală din Moldova care oferă instruire Cambridge

În mod tradiţional, la începutul lunii aprilie, Şcoala Internaţională „Heritage” îşi deschide larg uşile pentru părinţii şi elevii care sunt în căutarea unor opţiuni mai bune în domeniul educaţiei internaţionale. Biroul de admitere a anunţat disponibilitatea unui număr limitat de locuri pentru anul de studii 2019-2020 la singura şcoală din Moldova care oferă calificări/certificate Cambridge, recunoscute în întreaga lume.

Biroul de admitere

Biroul de admitere Heritage recepţionează dosarele candidaţilor pentru clasele I-VIII la adresa Bd. Dacia, 45A, Chişinău. Biroul de admitere va funcţiona conform programului obişnuit de muncă (9:00 – 17:00) şi va accepta solicitări inclusiv în perioada vacanţei de Paşte a elevilor.

Părinţii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie pentru un tur de prezentare, apelând la numărul 062022210 sau prin e-mail la info@heritage.md. Un dosar de start este oferit tuturor părinţilor care intenţionează să urmeze admiterea la Şcoala Internaţională „Heritage”. Acesta include toate documentele necesare, precum şi informaţii privind politicile şi practicile şcolii. Informaţii suplimentare: www.heritage.md/ro/admitere.

Evaluarea cunoştinţelor de limbă engleză

Toţi candidaţii (clasele I-VIII) vor fi evaluaţi pentru a stabili nivelul lor de înţelegere şi utilizare a limbii engleze, în cazul în care aceasta nu este limba lor maternă. Heritage aplică recunoscutul model de instruire şi evaluare WIDA, prin care sunt apreciate abilităţile specifice de ascultare, citire, scriere şi vorbire. Elevii care nu au studiat engleza anterior vor fi acceptaţi pentru testul de plasare şi vor beneficia de susţinere prin programul intensiv de engleză, până când vor atinge nivelul necesar curriculumului Heritage.

Testul de plasare

Pentru a studia la Heritage, elevii care urmează a fi admişi în clasele II-VIII vor susţine un test academic de plasare (elevii care merg în clasa întâia sunt scutiţi). Testul este gratuit şi cuprinde două probe – de cunoaştere a limbii (rusă sau română) şi de matematică. Baremul minim pentru admitere este de 70% la fiecare test; candidaţilor care nu întrunesc minimul academic le poate fi refuzată admiterea.

Ce studiază elevii Heritage?

Şcoala Internaţională „Heritage” este singura din ţară aprobată în calitate de Şcoală Cambridge de către Cambridge Assessment International Education (Cambridge International) şi, în prezent, oferă învăţământ primar şi secundar inferior conform programului Cambridge.

Curriculumul Şcolii Internaţionale „Heritage” reprezintă o abordare vizionară a procesului de studii, cu două opţiuni:

  • Parcursul bilingv (dedicat în special, dar nu exclusiv, elevilor din ţară), care combină curriculumul naţional cu International Primary Curriculum (în clasele primare) şi curriculumul Cambridge International.
  • Parcursul Cambridge (dedicat în special, dar nu exclusiv, elevilor originari din străinătate), care combină curriculumul Cambridge International şi International Primary Curriculum (în clasele primare).

Astfel, la absolvire, elevii vor obţine atât diploma naţională de Bacalaureat, cât şi calificările internaţionale Cambridge, solicitate de universităţile de top ale lumii.

În afară de programul academic, activităţile extracurriculare ocupă un loc important în procesul educaţional la Heritage, oferind elevilor numeroase beneficii şi ajutându-i să-şi dezvolte abilităţile academice, artistice, sportive, sociale şi personale.

Cluburile pentru toate nivelurile se desfăşoară în a doua parte a zilei, majoritatea fiind gratuite. Elevii pot frecventa: cluburi de limbi străine, clubul cinefililor, clubul voluntarilor; educaţie STEM, robotică; volei, baschet, fotbal, înot şi alte sporturi; artă dramatică, balet, muzică şi formaţie şcolară, dans modern, percuţie, interpretare vocală şi multe altele.

Citește și:

O altfel de școală în Republica Moldova. Ceea ce nu știai despre Școala Internațională „Heritage”

Oportunități unice pentru elevii din capitală. 10 argumente pentru a alege o școală mai bună

P. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.