480 de borcane cu piure pentru copiii de la patru luni au fost retrase din comerț
Știri

480 de borcane cu piure pentru copiii de la patru luni au fost retrase din comerț

Un lot de produse alimentare pentru copiii de la patru luni a fost retras din comerț. Este vorba despre borcanele cu inscripția „Piure omogenizat ton cu legume și cartofi”, destinat copiilor de la patru luni.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că a fost sesizată prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje. Produsul a fost importat din Republica Cehă.

Inspectorii Direcției municipale pentru siguranța alimentelor Chișinău au efectuat un control inopinat la depozit, unde au depistat 480 de borcane cu produsul nominalizat. Din lotul în cauză au fost prelevate probe, care, în urma analizei de laborator, au demonstrat neconformitatea produsului.

Distribuția stocului a fost stopată, fiind inițiată procedura de retragere din rețeaua de comerț a lotului menționat.

Amintim că Suntparinte.md a realizat un reportaj împreună cu Polina Panainte, fondatoarea Comunității online „Meniuri sănătoase pentru copii”, în care a prezentat ingredientele nesănătoase care se regăsesc în borcanele cu mâncare pentru sugari și copii mici.

În perioada noiembrie 2017-ianuarie 2018, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a analizat 7.955 de produse alimentare sau băuturi destinate sugarilor și copiilor mici (0-3 ani), din 516 magazine amplasate în 4 orașe din Regiunea Europeană a OMS (Viena, Austria; Sofia, Bulgaria; Budapesta, Ungaria; Haifa, Israel).

Specialiștii au constatat că acestea conțin ingrediente nesănătoase și cantități mari de zahăr, precum și că sunt comercializate ca fiind potrivite pentru copiii mai mici de șase luni, ceea ce contravine legislației și ghidurilor elaborate de OMS.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca sugarii să fie exclusiv alăptați în primele 6 luni de viață. Alăptarea va continua până la 2 ani sau mai mult, timp în care copiii vor primi și alimente adecvate din punct de vedere nutrițional.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.