4 moduri de a-i asigura copilului tău un viitor de succes
Știri

4 moduri de a-i asigura copilului tău un viitor de succes

Sursa foto: Tekwill Academy Kids

Cum să mă asigur că educația copilului meu este potrivită pentru ceea ce îl așteaptă peste 10-20 de ani? Cum să descopăr pasiunile micului explorator, ca să-i asigur perspective promițătoare? Sunt întrebările care, probabil, și le pune fiecare părinte.

Astăzi nu mai este suficient să-i oferi o școală bună, profesori calificați și activități extracurriculare întâmplătoare – toate acestea se pot dovedi a fi depășite mâine. Există însă numeroase oportunități educaționale care, fiind „condimentate” cu abilități digitale, pot oferi posibilități nelimitate și pregăti copiii să facă față provocărilor.

Tekwill Academy Kids recomandă 4 domenii care nu doar îl vor captiva pe copilul tău, ci și îi vor dezvolta abilități necesare în secolul XXI, oferindu-i șansa unui viitor prosper:

1. Robotica fascinantă

Cum poți învăța un copil matematică, fizică, geometrie, fără a-l forța cu noțiuni complicate? Mulți pici visează să aibă un robot acasă sau să construiască diverse figuri. Imaginează-ți cum copilul tău, de la o vârstă fragedă, chiar de la 3 ani, cunoaște lumea animală și își dezvoltă motorica, face calcule elementare (LEGO DUPLO, LEGO Engineering), la 7 ani construiește mașini autonome (LEGO WeDO) sau, la 10 ani, explorează cosmosul, creează roboți de luptă (LEGO MINDSTORMS EV3), având în față doar un set LEGO.

Pentru copii, domeniul roboticii pare un joc de echipă fascinant. Posibil, micuțul tău va alege în viitor o altă profesie, decât cea de inginer, însă programarea roboților cu sarcini exacte îl va motiva prin rezultate, îl va învăța să caute și să-și corecteze greșelile. Cel mai important – aceste activități au numeroase beneficii pentru copii: le dezvoltă aspectul intelectual – memoria, logica, imaginația, gândirea spațială; aspectul fizic – motorica, coordonarea, acuratețea; caracterul – răbdarea și perseverența.

2. Programarea viitorului

Știai că cel mai tânăr programator din lume are doar 11 ani? Jobul de programator este în topul căutărilor și ofertelor pe piața internațională, fiind și cel mai bine plătit în toată lumea. Dacă ai observat că copilului tău îi reușește să deseneze scheme sau că el descoperă cu interes modul de funcționare a unui ceas inteligent, atunci ajută-l să facă primii pași în căutarea vocației sale. Deseori, părinților le este dificil să țină pasul cu toate inovațiile, iar tehnologiile avansează foarte rapid. Din acest motiv, este recomandat pentru un începător în domeniul programării (Informatics Fundamentals – 13-16 ani) și electronicii (ARDUINO 12-16 ani) să pornească de la studierea elementelor de bază. Astfel, copilul va putea cu ușurință să însușească oricare limbaj de programare, în funcție de necesitate.  

Cei mai mici sunt motivați de rezultate imediate, desigur. Va fi mult mai captivant să învețe noțiuni importante și să creeze istoria unui personaj, într-o poveste interactivă, cu un personaj preferat și efecte de animație (Programare Interactivă – 8-10 ani). Chiar dacă copilul tău nu intenționează să-și dezvolte cariera în direcția IT, cu siguranță, această activitate îi va extinde creativitatea, memoria, gândirea analitică și critică.

3. Desenează-ți lumea!

Designul grafic este una dintre profesiile de vis care îmbină armonios creativitatea și gândirea analitică, de aceea se menține de câțiva ani în topul celor mai solicitate și îndrăgite profesii. Cu siguranță, asemenea abilități pot propulsa pe oricine în carieră, deoarece designul este parte integrantă a tuturor domeniilor profesionale. La orele de design grafic, copiii creează postere, afișe, cărți de vizită, ilustrații, învățând să combine culori și elemente grafice pentru a realiza materiale vizuale de impact.

4. Provocarea intelectuală

Matematica este unul dintre obiectele de bază în dezvoltarea echilibrată a oricărui copil. Însă, deseori, cei mici percep matematica drept „un balaur cu 10 capete”. Uneori, copiii au nevoie de o singură lecție pentru ca această materie să devină pasiunea lor. Matematica Distractivă poate fi o soluție pentru copiii din clasele II-IV, unde exercițiile și calculele devin o aventură cu ghicitori, ilustrații și jocuri, care intensifică atenția, logica și memoria copiilor, sporindu-le încrederea în sine și în forțele proprii.

Atunci când alegi activități extrașcolare pentru copil, asigură-te că i se potrivesc lui, felului în care percepe informația și că îi valorifică talentul. O consultație a unui specialist din domeniu ți-ar putea fi de mare ajutor, întrucât el va face conexiunea între felul unic de a fi al copilului tău, interesele lui și tehnologiile.

Toate acestea, împreună, îi vor dezvolta adevărate pasiuni și îl vor motiva să reușească, indiferent de cariera pe care o va alege în viitor.

Articolul este unul publicitar. Părerile și informațiile exprimate aici nu aparţin Suntparinte.md și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Suntparinte.md 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.