12 angajați din școlile și grădinițele din Chișinău - diagnosticați cu COVID-19. 5 grădinițe - plasate în carantină
Știri

12 angajați din școlile și grădinițele din Chișinău – diagnosticați cu COVID-19. 5 grădinițe – plasate în carantină

Sursa foto: suntparinte.md

Cinci grădinițe din municipiul Chișinău se află în carantină, de săptămâna trecută, după ce cinci angajați au fost diagnosticați cu COVID-19. În total, 12 angajați din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău se tratează, în prezent, de COVID-19. Anunțul a fost făcut de viceprimara Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a Primăriei.

Este vorba despre cinci angajați din grădinițe, șase angajați din instituțiile de învățământ secundar și un angajat dintr-o instituție cu profil sportiv. Angela Cutasevici a menționat că riscul de infectare continuă să fie mare, odată cu redeschiderea grădinițelor, atât pentru angajați, cât și pentru copii:

Copiilor le plac jocurile în comun, ei preferă activitățile de grup, care sunt contraindicate în această perioadă. Vom asigura procesul educațional și ne vom axa mai mult pe dezvoltarea activităților individuale și în perechi. Totuși, specificul vârstei este de așa natură că copiii nu înțeleg toate mesajele pe care le transmite maturul”.

Direcția generală educație, tineret și sport a desfășurat miercuri o ședință cu participarea a 161 de directori de grădinițe, unde a fost discutat mecanismul prevăzut pentru redeschiderea instituțiilor preșcolare.

Săptămâna trecută, s-a încheiat și chestionarea online a părinților, cu privire la redeschiderea grădinițelor. Peste 16 000 de părinți din cei peste 31 000 de părinți chestionați au declarat că doresc să-și ducă copiii la grădiniță.

În prima etapă de chestionare, realizată în prima săptămână a lunii iunie, 66% dintre părinți au menționat că susțin decizia de a fi redeschise instituțiile de educație timpurie:

  • 1.794 de părinți care au copii cu vârsta de 2-3 ani;
  • 3.333 de părinți care au copii cu vârsta de 3-4 ani;
  • 3.978 de părinți care au copii cu vârsta de 4-5 ani;
  • 3.976 de părinți care au copii cu vârsta de 5-6 ani;
  • 3.404 de părinți care au copii cu vârsta de 6-7 ani.

În cea de-a doua etapă, în prima săptămână a lunii iulie, procentajul acestora a scăzut la 51%.

Amintim că mai mulți părinți, echipați cu pancarte și păstrând distanța fizică, au protestat în fața Guvernului, exprimându-și astfel nemulțumirea față de inacțiunile autorităților în cele aproape patru luni de când a fost sistat procesul educațional. Părinții au cerut redeschiderea grădinițelor și oferirea unui sprijin financiar familiilor pentru perioada când instituțiile de educație timpurie au fost închise.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.