10 elevi din Tohatin, internați în spital cu intoxicație alimentară. Doi copii se află în secția reanimare
Știri

10 elevi din Tohatin, internați în spital cu intoxicație alimentară. Doi copii se află în secția reanimare

Intoxicație în masă la Gimnaziul nr. 74 din comuna Tohatin. 10 copii de 7-15 ani au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cu semne de intoxicație alimentară.

Doi dintre copii se află în secția reanimare, starea lor de sănătate fiind gravă, dar stabilă. Copiii au solicitat asistență medicală pe parcursul zilei de marți. Inițial au fost internați 12 elevi, doi dintre care au refuzat spitalizarea. La internare, copiii prezentau vomă, diaree, febră și semne de toxico-infecție alimentară. Copiii primesc tratament și se află sub supravegherea medicilor.

Conform informațiilor preliminare, copiii s-ar fi intoxicat după ce au consumat alimente în cantina școlii din localitate. Agenția Națională pentru Sănătate Publică desfășoară o investigație epidemiologică pentru elucidarea cauzei intoxicației.

Până la stabilirea cauzei intoxicației, municipalitatea a dispus suspendarea activității Combinatului de alimentație publică „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livrează hrană inclusiv elevilor de la Gimnaziul nr. 74.

Analiza de laborator va stabili în timp de 5 zile cauza intoxicației copiilor și, în funcție de rezultate, Primăria Chișinău va decide măsurile ulterioare.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.